I Odense findes der et stort udvalg af sportslige aktiviteter, som odenseanerne kan nyde godt af.
En af dem, der benytter byens mange tilbud er 29-årige Asmus Skovgaard. Til daglig er han Ph.d.-studerende og ansat ved forskningsenheden for Epidemiologi, Biostatistik og Biodemografi på SDU. En stor del af fritiden bruger han på at dyrke sport, og timerne bliver brugt både i fitness, på paddelbanen og til floorball med vennerne. Og så har det lune forårsvejr igen fået ham til dyrke endnu en sportsaktivitet – discgolf.
Discgolf minder om traditionel golf, men spillerne bruger en golfdisc eller frisbee, og hullerne er skiftet ud med kurve.
Hvorfor synes du, at det er fedt at spille discgolf?
- Det fede er, at det er en aktivitet, hvor alle kan være med. Jeg har spillet med min familie, mine venner og min kæreste, som ikke havde prøvet det før. Det er en meget social aktivitet, hvor man er sammen om at nyde naturen og have det sjovt med spillet. Det er lidt en variation til at gå en tur. Her går du en tur på banen og spiller discgolf imens.
- Min interesse startede under coronanedlukningen, hvor det virkelig var begrænset med sportsaktiviteter og aktiviteter generelt. Min veninde introducerede mig for det, og så blev jeg bidt af det ret hurtigt.
Hvor spiller du discgolf henne?
- I Odense er der én enkelt discgolfbane, der ligger i Bolbro. Det er en 18-huls bane, og den ligger i et fedt, grønt område. Det er gratis at bruge banen, men der er også en klub, som man kan være medlem af, hvis man gerne vil dyrke sporten mere end bare som fritidsaktivitet. Det er også dem, der vedligeholder banen. Selvom der er mange på banen, så kan man sagtens være der. Det er lidt ligesom med golf. Man holder lige øje med om der er andre spillere, og hvor langt de er. Så giver man plads til hinanden og lader dem komme foran, hvis de er meget bedre.
Hvem spiller du med?
- Jeg har et par venner, som jeg tager derud med. Man kan sagtens spille selv, hvis man bare gerne vil øve sig. Det har jeg gjort, og det har mine venner også gjort. Men det er sjovt at spille flere. Jeg synes, at tre eller fire er det ideelle, så skal man ikke vente alt for længe på hinanden.
Hvordan kommer man i gang med at spille discgolf?
- Reglerne er supernemme, derfor kan alle også være med. Det kræver bare, at man køber en disc og tager afsted. Det kan være lidt en jungle at finde ud af, hvilken golfdisc, som man skal købe, men når man er nybegynder, så er det bare at købe en billigere disc og prøve. Vælg en disc i nogle gode pang-farver, så den ikke bliver væk mellem træer og buske. Når man bliver lidt mere øvet, så kan det være en fordel at købe nogle forskellige discs. Ligesom med golf, så skifter man sin disc ud alt efter, hvor langt der er hen til kurven. Jeg tror, at jeg har 7-8 discs, og den dyreste har kostet 110 kroner.
Hvorfor skal andre spille discgolf?
- Man skal helt sikkert prøve discgolf, fordi det er et sjovt spil og en fed måde at være social på. Vi bor i en storby, så det er en god mulighed for at komme ud i naturen. Det er en simpel sport at komme i gang med, og det kræver ikke mange timers øvelse for at få et spil i gang. Og så er det gratis at spille. Det er en fordel, som studerende. En disc koster fra 70 kr. og opefter.
Har du et sted i byen, du gerne vil fortælle om? Send en mail til redaktion@otown.dk med din anbefaling, og så sender vi dig en række spørgsmål.
Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer