Kong Volmer fra Brandts Passage er kendt for sine smørrebrød. Nu åbner restauranten et nyt køkken i Odense. Her kan du få bøf med løg, stegt flæsk, flæskesteg mm. serveret som en hotdog
Du har sikkert smagt retter som flæskesteg, bøf med bløde løg og stegt flæsk. Men har du nogensinde smagt disse danske klassiske retter som en hotdog? Det kan du nu ved byens nye køkken på Anarkist - Beer & Food Lab. Smørrebrødsrestauranten Kong Volmer rykker nemlig ind på matriklen, hvor de tryller kendte klassiske retter om til hotdogs.
Torsdag den 6. oktober åbner køkkenet. Det fejrer Volmer og Anarkist med gratis smagsprøver på mad og øl til de første 50 gæster.
Er du tilhænger lokale lækkerier, glad for Kong Volmer eller bare pjattet med masser af kokkekærlighed, så skal du kigge forbi.
Øl i brødet, hjemmerørt remoulade og kærlighed for detaljen
Stegt Flæsk- dog'en, bøf m. bløde løg- dog'en, torsk med sticks- dog'en, flæskestegs' dog'en og vegatar-dog'en. Sådan lyder navnene på de fem hotdogs, som køkkenet Anarkist- Beer & Food Lab X Kong Volmer kommer til at servere for gæsterne. De fire førstnævnte dogs’ er hotdogversioner af de kendte danske klassiske retter stegt flæsk, bøf med bløde løg, fiskefilet med pommes og flæskesteg.
- Er man gæst hos Kong Volmer, så kan man godt se den røde tråd mellem os og de forskellige hotdogs. Ligesom Kong Volmer arbejder med de klassiske danske smørrebrød, så arbejder vi her med klassiske danske retter og håndværket bag, lyder det fra David.
De forskellige hotdogs er bygget op af lokale lækkerier. Pølsebrødet er bagt af den lokale bag BRØD, som har smidt et skvat af Volmers egen øl i dejen. Pølsen er en kødfuld gourmetsag lavet af Nørre Søby Slagteren.
Elsker du Kong Volmers smørrebrødslækkerier, så er der ikke langt fra Volmers smørrebrød til Volmers hotdogs. For på klingende fynsk forsikrer David, at han altså ikke har tænkt sig at troppe op med en tube remoulade fra supermarkedets køledisk. Til torsk med sticks- dog'en får du nemlig Volmers hjemmerørte remoulade. En remoulade, som også serveres på restaurantens smørrebrød med rødspætte såvel roastbeef. På samme måde er de bløde løg på Vegetar- dog'en og på Bøf m. bløde løg- dog'en lavet på den 14 år gamle opskrift, som restauranten bruger til deres smørrebrød.
- Vores Bløde løg er en helt unik opskrift, hvor der virkelig er kælet for detaljen. Det er ikke bare løg, der er smidt på en pande. Vores bløde løg er med HP Sovs, worcestershire sauce, mørkt øl og masser af kærlighed, forklarer David, der fortæller, at agurkesalaten såvel som de syltede rødbeder også bliver lavet efter restaurantens opskrifter.
Det kreative køkken
Lige nu er det Kong Volmer, der styrer køkkenet ved Anarkist - Beer & Food Lab. Men i det nye år er det en ny spiseoplevelse, som du møder hos Anarkist. Køkkenet ved Anarkist - Beer & Food Lab er nemlig en scene, som kan indtages af forskellige lokale restauratører med vilde madidéer og eksperimenterende menuer.
Det er med andre ord et roterende køkken, som er spækket med kreativitet. Og denne kreative tilgang passer Kong Volmer perfekt. For de vidste nemlig ikke, hvordan de ellers skulle prøve deres idé af i praksis.
-Da vi fik idéen at smelte de klassiske danske livretter ned i en hotdog, var vi klar over, at vi ikke ville have det ind i vores smørrebrødsrestauranter. Det passer simpelthen ikke ind. Derfor samarbejder vi med Anarkist- Beer & Food Lab, som jo er kendt for være anarkistiske – altså det at gå imod regler og normer. Det gør vi jo med vores hotdog, så samarbejdet passer perfekt, fortæller David, der dog ikke afviser at lave et hotdog- event i restauranten, hvis de fem hotdogs bliver en succes.
Frem til den 17. december kan du nyde de fem hotdogs plus sidevogn hos Anarkist - Beer & Food Lab.