Det odenseanske iværksættermiljø er virkelig under udvikling. Det kan man blandt andet læse hos otwn, når vi skriver om byens både unge og ældre iværksættere, som ønsker at revolutionere verden med deres produkter og ydelser samt sætte Odense på verdenskortet. Det skyldes blandt andet, at der er poppet mange iværksættermiljøer op omkring i byen, som støtter op om iværksætterne, giver dem penge og understøtter med uvurderlig sparring, til hvordan de bliver det næste store hit.
Og det er selvfølgelig vigtigt at have styr på sin forretning med en god idé og en solid strategi, men virksomhederne er ingenting uden de personer, der står bag. Og de kan godt gå hen først og fremmest at blive glemt af andre, som bare vil se stejle vækstkurver, men særligt også af sig selv.
Det er én af de ting, 28-årige Catharina Christiansen og 27-årige Rasmus Grundtvig vil sætte fokus på med deres nye læringsplatform, FounderMentor, som udbyder pre-recorded videoundervisning og coaching til iværksættere.
- Vi tilbyder mentoring gennem videoerne inden for alle de temaer og situationer, man kommer ud for som founder af en virksomhed og iværksætter. Og så hjælper vi dem med vores besyv på de ting og situationer, som de står i. Noget jeg på trods af min alder faktisk allerede har en del erfaring inden for, fortæller Catharina Christiansen til otwn og giver et eksempel på en problemstilling, som hun kan yde coaching til:
- Mange unge iværksættere har en god idé og har alle de kompetencer, der skal til for at starte en god og flot forretning. Men når man pludselig skal til at skalere, ansætte nye folk og agere leder over for andre end sig selv, så er der mange, der går ned med stress, får angst og har svært ved at gøre det, de faktisk er bedst til. Netop fordi der lige pludselig er så mange andre ting at se og tage stilling til. Her går jeg ind og arbejder med founders selvindsigt, så der kommer et helt menneske ud af processen.
Ét sted, hvor man nærmest kan sammenligne 1:1 er i sportens verden. Her skal alle sportsudøvere yde en indsats under stort pres, og her er der efterhånden fuldstændig styr på det mentale i diverse elitemiljøer. B.S. Christiansen er et godt eksempel på én, der bliver hevet ind af de helt store på markedet som fodboldklubben FC Midtjylland, verdens bedste badmintonspiller, odenseanske Viktor Axelsen og tidligere et af verdens bedste cykelhold, det danske Team CSC (senere Team Saxo Bank).
- Ud over at de har styr på mentaltræning i de fleste elitemiljøer, så arbejder de i sportens verden også meget med scouting, og det kunne også være interessant at kigge på, når det kommer til iværksættere, siger Catharina Christiansen.
Fremtidens læringsplatform
FounderMentor er som navnet så fint selv indikerer, mentoring til foundere, og ud over Catharinas personlige assistance, kommer det primært til at foregå over video fordelt over forskellige moduler. Der ligger allerede 10 moduler på platformen, og den 15. februar udkommer fem nye.
Og netop videoformatet er gennemtænkt og velvalgt ud fra Catharina og Rasmus’ erfaring og syn på fremtiden med læringsindhold. Og der er allerede 60 medlemmer på tilmeldt platformen.
Co-founder Rasmus Grundtvig har selv flere års erfaring som webudvikler, hvor han både har udviklet flere smarte løsninger i form af digitale platforme som fx FounderMentor, og længe også har arbejdet med forretnings- og konceptudvikling samt er autodidakt filmfotograf.
Derudover var det ham, der kom til Catharina med idéen om at skabe et online univers, hvor hun kunne bruge sin tid mest fornuftig og samtidig hjælpe flest mulige vækstiværksættere. Sammen har de skabt en forretning, hvor de arbejder ud fra de samme principper, som Catharina fortæller om i videomodulerne.
- Nu sidder jeg i et studie med et godt kamera og får det redigeret og sat undertekster på, men man kan også hurtigt få lavet noget fedt et sted, hvor en fra den anden side af landet kan fortælle om et emne, som de er eksperter på. Det er nemlig ikke kun meningen, at det skal være mit ansigt, der florerer derinde. Jeg er heller ikke lige klog på alt. Så der kommer på et tidspunkt indhold fra andre end mig selv, siger Catharina.
Derfor er ambitionen også at få flere mentorer ind på platformen og geare den til senere at kunne udkomme på flere sprog, så FounderMentor kan udbredes til udlandet på et senere tidspunkt.
- SDU tiltrækker jo eksempelvis talentmasse fra nær og fjern, så det vil være oplagt at få indholdet lavet på engelsk også. Derudover er der flere lande, for eksempel i Estland, hvor de virkelig har knækket koden inden for forskellige temaer. Det er et virkelig undervurderet marked, som vi skal være bedre til at give information til og hive information ud af, forklarer stifteren af FounderMentor.
Odense skal være Danmarks bedste iværksætterby
FounderMentor er for alle iværksættere over hele landet, men virksomheden er placeret i Odense, og det er der en fænomenal god grund til. Catharina Christiansen ønsker nemlig at udvikle Odense til at være Danmarks bedste by for iværksættere. En by der også kan tiltrække iværksættere til fra Aarhus, Aalborg og København.
Selv er Catharina fra Hvidovre, men har blandt andet studeret i Herning og bor nu i centralt i Odense. En by hun har boet i før, hvor hendes familie bor og som hun blev tiltrukket af at komme tilbage til, fordi byen netop har så sprudlende et iværksættermiljø, og fordi hun ser potentialet for at gøre det endnu bedre og mere relevant for iværksættere fra andre byer at komme hertil og mødes.
- Jeg er endt i Odense, hvor der eksempelvis allerede er stor succes med robotklyngen. Det spiller altså bare. Og derudover møder jeg en enorm velvillighed til at løfte i flok om drømmen om at gøre Odense til den bedste by for iværksættere med startups og scaleups. Og det er lige præcis den slags virksomheder, jeg arbejder med, lyder det fra Catharina Christiansen til otwn.dk.
Hun vil gøre Odense til en by, som tiltrækker dygtige iværksættere, som enten kommer af sig selv eller bliver lokket til af de mange spændende virksomheder, der allerede findes, men som også løbende popper op i byen. Og så vil hun give dem værktøjerne til at øge deres performance, gøre dem til morgendagens ledere, der har en god integritet og et godt renomme og som vil forandre verden til noget bedre.
Lyder platformen som noget, du er interesseret i at få adgang til, så kan du tilmelde dig inden den 28. februar og få gratis adgang resten af året.
Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer