fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

På fredag lander en af Danmarks største genbrugsmastodonter i Odense. Det jyske secondhandkoncept reshoppit.dk åbner butik i den gamle Bazar Fyn dvs. på Thriges Plads nr. 5.

Med ægte newyorkerstemning og rå look åbner reshoppit.dk sin største butik til dato. Den er placeret i Odense. Her kan odenseanerne købe og sælge tøj, sko, børnetøj, smykker mm., som bliver fordelt udover 315 stande.

Selvom både reolmarkeder og genbrugsbutikker er kendte forretninger i byen, så er reshoppit.dk noget ganske unikt i forhold til andre secondhandshops, fortæller Camilla Kongshøft, der står bag konceptet.

Hun har brugt 2 år på at finde en lokation til Odense. Hun har nemlig altid gerne ville plante en butik i en stor studieby. Men hvad betyder det for Odense, at vi får en midtjysk secondhand-gigant til byen? Skal vores små butikker føle sig truet? Og hvad kan reshoppit.dk egentlig ift. det, vi kender i byen?

Distriktsleder Camilla Kongshøft og PA-assistent samt butiksansvarlig i butikken i Herning Julie Tirsbæk Helleskov gør os klogere.

Hvordan adskiller reshoppit.dk sig fra andre genbrugsbutikker, secondhandshops og reolmarkeder?

- Vi går op i, at butikken er overskuelig. Butikken er delt op efter standsektioner, hvor den største del af tøjstande. Så er der en sektion med hyldestande og en lille sektion med børnestande. Der må ikke være for mange ting på hylderne. På tøjstandene må der max være 30 bøjler. For skal du gå igennem 315 stande, så skal det altså være nemt. Derfor har et begrænset antal bøjler på hvert stativ, så du har mulighed for at bladre i tøjet. 1- 2 gange om dagen rydder vi op ved standene, fortæller Camilla.

-Du skal have følelsen af, at man kommer ind i en almindelig tøjforretning. Vi har ens bøjler. Derudover har vi hangtags altså mærker på tøjet, som du klipper af ligesom, hvis du havde købt tøjet i en tøjbutik. Vi vil nemlig gerne give folk følelsen af, at de får nyt tøj i reshoppit.dk, selvom tøjet er secondhand, fortæller Julie.

Hvad kan man forvente af tøjet i reshoppit.dk?

-Du finder alt fra dyre mærker til H&M, Only mm., siger Julie.

-Hvis vi opdager et hul eller der mangler en knap i tøjet, så gør vi lejeren af standen opmærksom på det, så han/ hun kan sætte prisen derefter.

Hvis man ikke har mulighed for at komme i butikken, kan man så handle hos jer eller have en stand?

- Vi er meget aktive på vores sociale medier (Facebook og Instagram), hvorfra man altid kan handle. Daglig smider vi billeder op af tøj, hvor mærke, størrelse og pris er nævnt. Hvis man vil købe, mobilpayer man bare prisen og så lægger vi det til side, siger Julie.

- Hvis du er har en stand herude, har vi et system, hvorfra du hjemmefra kan oprette varer og prissætte dem. Når du kommer herud til standen med dem, kan du printe dine labels til tingene, fortæller Camilla.

Hvis man er en lille genbrugsbutik i Odense, skal man så frygte, at I kommer som sådan en stor mastodont og sluger alle kunder?

- Vi er helt unikke, ligesom de er helt unikke. Vi vil ikke tage noget fra de andre. Hvis folk er til genbrug eller secondhand, så tager de altså en tur rundt i flere butikker. Jeg tror på, at reshoppit.dk kan give secondhand en opblomstring i Odense, fordi vi kan noget andet, afslutter Camilla.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
For knap en uge siden stod det nybyggede Teradyne hovedkvarter klar til at huse verdens førende robotvirksomheder Universal Robots og....