Det kan være en smule angstprovokerende at skulle flytte til en ny by for at studere. Måske flytter man hjemmefra for første gang. Måske helt uden venner, kæreste eller familie i nærheden, og hvordan skal man så få nye bekendtskaber?
Én af mulighederne er til Generator. En festival der siden 2018 har afholdt en kæmpe studiestartsfest for de nye tilflyttere til Odense for at byde dem godt velkommen.
- Der er ingen fast skabelon for, hvordan Generator afholdes, og det er noget af det, der er så sjovt ved at være med hvert år. I år skifter vi placering, og programmet er noget helt andet, end da vi første startede for fem år siden, fortæller festivalleder Anja Følleslev, der har været med gennem alle år, til otwn.
De sidste par år har festivalen været nede på Flakhaven, men i år får de lov til at folde sig ud på den store tomme plads bag bygningerne til venstre for Byens Bro, hvis man kommer inde fra byen af. Og der bliver arbejdet på at gøre den så flad og flot som muligt, så der kan komme en masse glade festivalgangere.
- Det bliver supersjovt med den nye lokation. Vi kan for første gang få lov til at designe et ordentligt indgangsparti, som ikke skal bygges en time før og tages ned igen en time efter festivalen starter pga. bustrafik, så det glæder vi os til. Samtidig kommer vi til at få masser af plads til at skabe en superfed atmosfære, der bliver lukket godt af, og så er der bare lagt op til en kæmpe fedt, forklarer Anja.
Ud over et stort indgangsparti, kommer der også til at være et stort festtelt, der hedder Dropout, hvor der kommer en lang række DJ’s og optræder, man kan købe noget at drikke og man kan spille beerpong. Der kommer til at være flere barer rundt omkring på pladsen og selvfølgelig også en række madboder, så man kan få stillet sulten. Dertil kommer der udenfor to store scener, Masters og Bachelor, hvor de fleste musikere på programmet skal optræde. Og hvilket program.
I år er der navne som Kesi og Hjalmer på plakaten, foruden Gobs, Malte Ebert, DJ Martin Jensen, Lamin, Elba, Selma Higgins, PRISMA og Svea S samt mange, mange flere.
Selvom festivalen brandes som en studiestartsfest, er man velkommen, selvom man er gået på pension. Som studerende får man bare en mere fordelagtig pris med studierabat, det samme gør unge fra 18-25 helt generelt, men skal man bare opleve Kesi eller Hjalmer, er der også almindelige billetter til en god pris.
Man kan også være så heldig at støde på Generators ”Street Team”, som siden maj har bevæget sig rundt i byen med scooter, præmier og gode priser på billetterne. Så skulle man møde dem på sin vej, kan man altid spørge, om de har en skarp pris på en billet.
En stor del af holdet bag Generator er drevet af frivillige kræfter, og man kan stadig nå at tilmelde sig, hvis man vil være med til eksempelvis at sætte op på pladsen, stå i indgangen eller i en bar. Det fungerer også sådan, at man arbejder én dag og får gratis adgang til den anden. Så der er masser af goder ved at blive en del af det frivillige fælleskab.
- Nogle gange er man helt ny i byen og bruger os som en måde at blive en del af et fællesskab på, og andre gange er det grupper af venner, som melder sig. Man kan også arbejde begge dage, hvis man bare er klar på at give den gas. Vi plejer at være omkring 150 frivillige, og det er superfedt at se så dedikerede mennesker, der vil skabe en fed fest for andre og som lægger så mange kræfter i deres arbejde, siger Anja Følleslev til otwn.dk.
Foruden alle aktiviteter på festivalpladsen, kommer der også til at være ”Drum and Bass” på Posten om lørdagen, som præsenteres af Wasteland, hvor du kan opleve en række DJ-sets. Og lørdag kl. 14:30-16:30 kommer P3 Missionen forbi med quiz og to talks omkring Mental trivsel blandt unge.
Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer