Under en uge efter, at kokkene René Niebuhr og Michael Martinsen genåbnede Restaurant Under Lindetræet, brød coronakrisen løs. De følger myndighedernes krav og holder åbent, så længe der er gæster nok.
"Nu er den der!"
Siden René Niebuhr og Michael Martinsen mødte hinanden for godt 15 år siden, har de haft en fælles drøm om at åbne en restaurant sammen.
Men de to kokke med sammenlagt 40 års erfaring bag komfuret ville vente, til de rette lokaler med den rigtige beliggenhed dukkede op.
Så da 39-årige Michael Martinsen i sommer så, at Restaurant Under Lindetræet var ledig, ringede han til René Niebuhr og kaldte ham hjem fra Frankrig, hvor han arbejdede på en gourmetrestaurant.
"Vi var ikke i tvivl. Under Lindetræet er med sine eventyrlige rammer på mange måder det optimale sted at drive en restaurant. Bygningen er unik, og restauranten har både historie og traditioner," siger Michael Martinsen.
"Samtidig er omgivelserne i særklasse, og de bliver kun bedre de kommende år, når Lotzes Have, H.C. Andersens Hus, letbanen og det nye kvarter ved Thomas B. Thriges Gade bliver færdige," siger 40-årige René Niebuhr.
Han mødte sin kompagnon i Svendborg, hvor de arbejdede på forskellige restauranter, men hang ud sammen efter fyraften. Siden har de arbejdet hver for sig på talrige restauranter både til lands og på cruiseskibe i Danmark og udlandet, men altid bevaret kontakten.
De ser med stor alvor på coronakrisen, men har valgt at holde Under Lindetræet åbent og har haft gæster i restauranten både til brunch, frokost og aften de seneste dage.
"Vi følger myndighedernes anbefalinger meget nøje. Vi havde i forvejen en meget høj hygiejnestandard, som allerede begynder, når vi modtager vores råvarer, og fortsætter i køkkenet og videre ud i restauranten. På grund af corona har vi gjort afstanden mellem bordene større, folk får sprittet deres hænder af, når de ankommer, og der er ingen, der giver hånd," siger René Niebuhr.
"Vi er glade for hver eneste gæst, vi får. Vi vil bare gerne give folk en mulighed for at komme ud og spise noget lækkert mad i nogle både hyggelige og klinisk rene rammer. Corona smitter jo heldigvis ikke gennem mad," siger Michael Martinsen, som kan glæde sig over, at den lille restaurant er i en opbygningsfase og derfor ikke er afhængig af at have fuldt hus fra første dag.
"Vi har en økonomisk stærk investor med som tredjemand, og fordi vi ingen banklån har, kan vi tillade os at være lidt mere tålmodige end så mange andre," siger Michael Martinsen fra Restaurant Under Lindetræet, som vil bygge videre på den lange tradition for klassisk dansk-fransk mad, som de seneste ejere i skikkelse af John Kofod (Sortebro Kro) og Brian Madsen (Slukefter Kro) har skabt.
"Men vi er ikke hellige. Vi vil også bruge tunfisk og ananas. Og så sætter vi priserne ned, så flere får råd til at komme herned, og skruer op for både brunch og frokost og håber, at blandt andet erhvervslivet vil blive tiltrukket af vores mad," siger René Niebuhr, som vil fokusere på lokale, sæsonbestemte råvarer.
"De er både bedst og billigst," siger han.