GirlTalk stammer helt tilbage fra 2004, hvor de var Danmarks første online chatrådgivning for unge piger. Det var foreningens stifter Anna Bjerre, der for 20 år siden holdt foredrag på skoler, hvorefter hun tit blev kontaktet af flere af de piger, der havde deltaget i foredraget. Pigerne kunne relatere til det hun sagde, og mange havde daglige problemer.
Derfor samlede Anna en bunke frivillige og satte computere op hjemme på hendes køkkenbord, så kunne skrive med de piger, der henvendte sig i chatrådgivningen.
- Der har været og er stadig et kæmpestort behov, for det vi laver. Vores værdier og grundlag stammer ud fra, at alle har brug for en at tale med. Det er sådan foreningen er bygget op, og det er sådan den fortsat udvikler sig, fortæller souschef Majbritt Bay til otwn.
GirlTalk arbejder for at forebygge mistrivsel blandt unge piger, og det gør de blandt andet med deres anonyme online chat. Der kan de få en at tale med og gratis rådgivning fra en af foreningens frivillige. Man kan også deltage i gruppeforløb eller komme til et af deres foredrag.
- Når piger oplever udfordringer i livet, så føler de sig tit forkerte og alene. Ikke nødvendigvis ensomme, men i hvert fald alene. Og det er ikke sjovt at stå alene med noget svært. Derfor er GirlTalk en god vej til at starte en samtale helt anonymt, hvis man eksempelvis føler, at man har svært ved at række ud til en ven eller en i sin familie, og så kan man komme videre derfra, lyder det fra Majbritt.
Majbritt er uddannet psykolog, har tidligere været skolepsykolog og arbejder nu i foreningen som souschef.
Udover en ledelse og bestyrelse, så har foreningen også en lang række frivillige ambassadører, som hjælper med at sprede budskabet om foreningen.
Foreningen har arbejdet sammen med Odense Kommune siden 2020, og i foråret 2023 blev det muligt at etablere en reel lokalafdeling i byen.
- Vi er kommet til Odense, fordi vi har et godt samarbejde med Kommunen, og fordi vi oplever en større efterspørgsel for noget fysisk tilstedeværelse i Odense. Vi har også kunnet mærke, at det har gjort en forskel, når vi har afholdt foredrag her. Derfor vil vi gerne komme mere lokalt ud og engagere en masse frivillige, så vi kan etablere flere projekter og arbejde med mistrivsel, siger Majbritt.
Der er stadig mulighed for at blive en del af foreningen og hjælpe unge piger med at få en at tale med, hvis man kunne tænke sig at blive frivillig hos GirlTalk i Odense. Læs mere på https://www.girltalk.dk/om/bliv-frivillig/
Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer