fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

Folkeskolelæreren Kasper løftede elever fagligt med online undervisning under corona. Nu er han gået sammen med digitaliseringshuset Tokerød Plus og investeringsfirmaet Get Sjit Done om et nyt banebrydende lektiehjælpskoncept.

Kan du ikke hjælpe mig?

Er du forældre til et barn, der går i skole, har du sikkert fået dette spørgsmål et par gange under lektielæsningen. Tænker du tilbage på din egen skoletid, husker du sikkert de grubler, du selv havde over regnestykkerne eller den danske stil.

Lektiernes mange kvaler vil folkeskolelærer Kasper Andersen løse. Sammen med digitaliseringshuset Tokerød Plus samt det innovative investeringsselskab Get Sjit Done vil han styrke den faglige selvtillid blandt folkeskoleelever og studerende på ungdomsuddannelser.

- Vi vil forvandle deres hadefag til yndlingsfag ved at hjælpe dem virtuelt, fortæller Kasper.

De har sammen lavet platformen dinlektiehjælp.dk, som er et digitalt mødested, hvor skoleelever og gymnasieelever kan få hjælp til lektierne af undervisere, skolelærer og topstuderende fra landets lærerseminarer.

100 procent digital

Når skolerne og ungdomsuddannelserne starter op efter sommerferien, er dinlektiehjælp.dk klar til at hjælpe elever og studerende med lektier såvel som andre faglige udfordringer.

- Via. platformen dinlektiehjælp.dk giver vi ikke barnet eller den unge et facit på en opgave. Vi hjælper dem, så de selvstændigt kan lave lektierne og løse opgaverne i skolen. På den måde styrker vi elevernes og de studerendes faglighed i de fag, som de har det svært ved, forklarer Kasper.

Og hjælpen er ikke ret langt væk. Faktisk kræver det kun et par klik for, at du og dine børn kan få hjælp til lektierne. På dinlektiehjælp.dk booker du en lektiehjælper til det fag, du ønsker. Modsat mange andre af landets lektiehjælpstjenester er dinlektiehjælp.dk 100 procent digital. På platformen får eleven et videoopkald fra en lektiehjælper. Lektiehjælperen er enten uddannet lærer i folkeskolefag og gymnasiefag eller også er hjælperen universitetsstuderende med høje karakterer de fag, hjælperen tilbyder at hjælpe eleverne i.

- Vi vil gerne give børn og forældre en bedre og lettere hverdag således, at vi som forældre ikke skal være lektiehjælpere. Børnene slipper for at sidde at læse lektier med forældrene og møder i stedet en dygtig fagperson, som kan hjælpe dem, lyder det fra Harald Tokerød, der har investeret i platformen sammen med Rune Lyngbach Jensen fra Tokerød Plus samt Get Sjit Done-partneren Thomas Eriksson.

Harald er selv far til 2 piger på 14 og 11 år, der går i henholdsvis 8. og 4. klasse. Han kender derfor alt til udfordringerne med lektierne.

- Det kan være en udfordring at hjælpe i fag, som man ikke selv er så stærk i. Det betyder ekstra tid. Vi har da flere gange præsteret at skulle tage tidligere fri fra arbejde, fordi vi skal hjælpe med skolearbejdet, siger Harald, der oplever, at skolearbejdet fylder mere og mere i hverdagen.

En iagttagelse Kasper udmærket kender til som skolelærer.

Fra frustration til coronaåbenbaring

Til dagligt underviser Kasper 10. klasse i matematik og idræt på UCS10, som hører under Skanderborg Ungdomsskole.  Da coronavirus ramte landet, rykkede han undervisningen hjem bag skærmene ligesom andre af landets folkeskolelærer.

Her fandt han hurtigt ud af, at det vanskeligt at undervise 28 elever virtuelt. Derfor lavede han små hold, som han underviste online. Og det viste sig at være noget af en åbenbaring.

- Når man blot underviser 1 – 2 elever, kan man virkelig rykke dem meget fagligt. Som skolelærer kæmper vi for at få alle med i undervisningen. Men når man står i en skoleklasse med 30 elever, hvor man kun har få uger til at undervise dem i et emne, så er det en utopi, at ingen går tabt. Det er utrolig frustrerende som lærer at opleve, lyder det fra Kasper.

Da Kasper underviste eleverne i små hold oplevede han, at eleverne fik nemmere ved at mestre fag i skolen, som de tidligere havde haft svært ved. Deres faglige selvtillid voksede, hvilket gav ham idéen til at skabe platformen dinlektiehjælp.dk. Men er det hvorfor basere en virksomhed på en opgave, man umiddelbart skulle tro var skolernes?

- Vi arbejder ud fra den overbevisning, at alle børn skal have mulighed for at få den hjælp, de har brug for. Derfor har vi også den billigste pris på markedet, hvor en times session med en underviser koster 249 kroner, lyder det fra Kasper, der fortæller, at du har mulighed for at halvere prisen, hvis du inviterer en ven med til lektiehjælpen.

- Dinlektiehjælp.dk er et supplement til skolen. Vi er et tilbud til dig som forældre, der enten ikke har tiden til lektiehjælpen pga. en travl hverdag eller har svært ved at hjælpe dine børn med lektierne, fortæller Harald.

Lige nu søger platformen lektiehjælpere til alle fag, så den står klar til skolestart. Men ifølge Harald og Kasper kommer vi til at se meget mere til dinlektiehjælp.dk i fremtiden.

Banebrydende fremtid

Kasper, Thomas og Harald mødte hinanden via. Rune Lyngbach Jensen, der til dagligt arbejder som programmør Tokerød Plus. De kunne med det samme se en banebrydende fremtid i platformen.  

- Vi er kommet på den anden side af corona, hvor elever såvel som undervisere har gjort sig nogle erfaringer med online undervisning. Før corona var virtuel undervisning noget, der lå væk fra vores komfortzone for elever såvel som lærer. Efter coronanedlukningen er det snare blevet normen, at undervisning kan foregå bag en skærm fortæller Harald Tokerød.

Udover at Rune har investeret i platformen, så har Harald sammen med Thomas skudt penge i projektet. Sammen driver de nemlig det innovative investeringsselskab Get Sjit Done. Udover at firmaet vil skabe fremtidens vækstvirksomheder baseret på moderne teknologi, så er de kendte for at lave revolutionerne digitale oplevelser. Harald og Thomas stod bl.a. bag et nyt koncertformat på Roskilde Festival, hvor man via. augemented reality kunne få kunstneren hjem i sin egen stue via. en app. Spørger man Get Sjit Done, skolelæreren og programmøren, så har platformen en stor fremtid.

- Vi har fået en del henvendelser fra forældre, hvor børnene har nogle udfordringer eks. ADHD, som gør, at de har svært ved at følge med i skolen. Det er et eksempel på et område, vi godt kunne tænke os at arbejde med på vores platform, lyder det fra Harald, der forsikrer, at uanset hvad de finder på i fremtiden med lektiehjælp.dk, så vil lektiehjælpen forblive 100 digitalt uden fysisk fremmøde. En unik platform, der i fremtiden vil hjælpe endnu flere børn og unge.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
For knap en uge siden stod det nybyggede Teradyne hovedkvarter klar til at huse verdens førende robotvirksomheder Universal Robots og....