fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Byens nye popfestival: Kulturmaskinen bliver et hotspot med hitmagere

Del artikel:
I dag fyrer Kulturmaskinen op for festivalen Parasol, der er spækket med nye poptoner. Festivalen er én ud af mange koncertoplevelser på Kulturmaskinen, hvor du kan opleve nyt musik. Staten har nemlig skænket spillestedet en halv million kroner til at styrke musiktalenter. En opgave booker og eventkordinator Sidsel Linea Olsen dagligt løfter. Hun flyttede nemlig til Odense for 2 år siden med en mission om at give ukendte artister en scene i byen. I en tid hvor coronarestriktionerne har aflyst mange af landets store festivaler, popper der en musikfestival op midt i Odense. Kulturmaskinen fyrer nemlig op for festivalen Parasol i weekenden. Festivalen startede som et Corona-initiativ sidste år. I dag er den byens førende popfestival. Det fortæller booker og festivalkoordinator fra Kulturmaskinen Sidsel Linea Olesen. Hun flyttede til Odense for 2 år siden med en mission om at skabe en unik musikscene i byen. Udover at hun har været med til at skabe en ny festival i Odense, så er hun en af årsagerne til, at staten har skænket Kulturmaskinen en halv million kroner til at styrke nye musiktalenter på den danske musikscene. For Odense betyder dette, at Kulturmaskinen bliver et hotspot i byen, hvor du kan opleve Danmarks største hitmagere – før de bliver kendte. Nyeste toner i Odense Med coronapasset på telefonen og et festivalarmbånd klistret fast på hånden byder Parasol på en koncertweekend spækket med livemusik fra unge danske popartister. På festivalplakaten finder du navne som Barselona, Emil Kruse og Statisk. Udover at festivalen oser af sommer og sol, så bliver Farvergården stedet, hvor du formentlig hører nyt musik, der i fremtiden vil sprænge hitlisterne.
Det oplevede festivalen sidste år, hvor Parasol husede popartister som Dopha og Andreas Odbjerg. Artister, som i løbet af et år er stukket af på playlister, streamingstjenester samt radiorotationer. Spørger man Sidsel er det lige præcis det, der er fidusen ved festivalen. Du skal opleve det nyeste musik. Det at skubbe ukendte musikere frem i rampelyset er en passion, Sidsel har haft siden hun var teenager. Udover at hun dengang bestyrede et hav af fangrupper for forskellige musikere, så startede hun allerede med at booke spillejobs for små bands, da hun gik på efterskole. Senere endte hun som booker og afvikler på spillestederne Huset i København og Tapperiet i Køge. Her mødte hun flere musikere fra Odense. - Jeg tænkte, at byen måtte kunne et eller andet, nu når jeg mødte så mange talentfulde mennesker fra Odense. Så jeg valgte at flytte herover lyder det fra Sidsel, der fortæller, at venner og bekendte rynkede på brynet, da hun flyttede fra København til Odense med en mission om at skabe en scene for spirende musikere. - Det virker jo fuldstændig fjollet, fordi mulighederne bare er så mange i København.  Men det er lige præcis derfor, at man gør det. Hvis vi bliver bedre til at give en scene til vækstlagsmusikken, så gør det forhåbentlig også, at de musikere som er i Odense, har lyst til at blive i Odense i stedet for, at musikerne rykker til København, fortæller hun.
Sidsel uddannede sig til eventkoordinator ved Kulturmaskinen. Her indførte hun 3-pakskoncerter, hvor du på en aften kan opleve 3 unge spirende talenter fra den danske musikscene. En aften hvor én af koncerterne typisk er med et mere etableret livenavn, som du måske har hørt i radioen. Da hun var i fuld gang med at arrangere koncerter, vendte coronapandemien op og ned på det hele. Fra gråd til succes - Jeg græd, da Danmark lukkede ned. Alle var i chok, fortæller Sidsel. Hun havde netop været i gang med at lave et vildt koncertprogram til odenseanerne, da Mette Frederiksen lukkede Danmark ned og dermed også landets koncertsale for at inddæmme coronavirus. En nedlukning, der efterfølgende har påvirket koncertlivet halvandet år efter med restriktioner. - Det var godt, at der ikke var kommet nogle og sagt hejsa, om et år sidder I her endnu. For så havde man da slet ikke kunne overleve, lyder det fra bookeren og afvikleren. Da landet så småt begyndte at åbne op i løbet af foråret sidste år, fik Sidsel sammen med resten af Kulturmaskinen én idé. Man kunne lave en siddende festival i Farvergården, hvor festivalgæsterne kunne nyde musikken og stemningen fra en festivalstol. Denne idé blev til Parasol. Udover at festivalbilletterne blev revet væk, var Parasol nomineret til flere priser bl.a. en GAFFA-pris for bedste Corona initiativ. Fordi succesen var stor, har Kulturmaskinen valgt at lave endnu en festival. - Vi har jo desværre samme festivalhul som sidste år, da mange store danske festivaler har måtte aflyse pga. restriktionerne. Derfor synes vi, at Parasol er særlig vigtigt år. Udover at du må stå til koncerterne, så har Parasol opgraderet musikprogrammet med større koncertproduktioner på scenen. Det betyder, at du kommer til at opleve et popbrag på Kulturmaskinen med stjerneskud. En musikalsk opdagelsesrejse, som du vil møde flere af, hvis du besøger Kulturmaskinen.
Musikalsk hotspot Kulturmaskinen er nemlig blevet udpeget af Statens Kunstfond som et netværks- og genrespillested. Med den titel skal Kulturmaskinen sammen med 13 andre spillesteder i Danmark sikre et varieret koncertudbud i landet i løbet af 2021. For Odense betyder det, at Kulturmaskinen bliver et musikalsk hotspot. Her vil du kunne opleve koncerter med unge bands og musikere, før P3 opdager dem. - Udover at vi kigger på talent og kvaliteten i musikken, så kigger vi også efter tendenser i tiden. Lige nu er der f.eks. rigtig mange dygtige kvindelige popartister, de rykker. Derudover har det danske sprog fået en revival, mens bands og grupper igen er kommet fremi spotlyset. Hvor musikken for nogle år siden var meget urban-agtig, er den i dag mere poppet og legende, lyder det fra Sidsel, der fortæller, at festivalplakaten byder på dansksproget toner fra bl.a. duoen Barselona, mens kvinder som BBYBITES indtager scenen med fængende poptoner. Udover at du kan opleve nyt musik på Kulturmaskinen, så bliver maskinen også stedet, hvor byens musikarrangører vil samles for at give dig unikke koncertoplevelser i byen. Eksempelvis har Kulturmaskinen lavet Parasol i samarbejde med Studenterhuset, koncertafviklerteamet DanceLikaMonkey og musikaktørerne Røde Himmel. - Når Odense ikke er større end vi er, så giver det sindssygt godt mening, at vi samarbejder i stedet for, at vi konkurrerer. Så kan man meget mere, når man slår flere hoveder sammen, fortæller Sidsel. Udover at Parasol flyder over med poptoner, så vil du opleve pop-up-optrædener fra det odenseanske cirkusfællesskab Cirkus Dynamo, yoga fra Yoganesh samt en broderi-lounge, der byder på analog dating. Find billetter til festivalen her

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Han spiller for publikum i hele verden og holder H.C. Andersens eventyr i live. Torben Iversen er nutidens Hans Christian Andersen, hvilket han føler sig meget privilegeret over.
 | 
Det Kongelige Teaters Balletskole i Odense uddanner dygtige ballet- og moderne dansere og sender flere af dem ud videre til det Kongelige Teater i København og andre udenlandske skoler. Én af dem er Lærke Lund Thestrup.
 | 
Der er tikket et stort tocifret millionbeløb ind på kontoen hos Odense Teater, der drømmer om at igangsætte en stor modernisering af det gamle, historiske teater.
artikel
 | 
Til det nye efterårssemester kunne de studerende på journalistik på SDU i Odense vælge et nyt fag i klimajournalistik, for at øve sig i klimavinkler på forskellige emner.