fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Otwn
Journalist på Otwn

Et af de helt store taleemner i samfundet er og har altid været ledighed, for den er der altid. Men Bridger vil hjælpe ledige i job udenom jobcentrene med nyt skræddersyet forløb.

Rekrutteringsvirksomheden Bridger har længe kæmpe en brav kamp for at gøre akademiske talenter attraktive for virksomheder. Fordi stifteren Louis Goldschmidt mente at virksomhederne tit så udenom akademikere, når de skulle til at besætte stillinger og gik efter de mere erfarne kandidater.

Rekrutteringen er blandt andet sket ved hjælp af forretningsudvikling, hvor Bridger har ryddet op i arbejdsopgaver og organisationen og skabt plads til akademikere, som de havde i et internt netværk inden for blandt andet salg, marketing og IT. Men nu har de udvidet deres scope og vil hjælpe så mange som de overhovedet kan rumme i job.

Målsætningen er sat, og Louis Goldschmidt vil gerne have intet mindre end 1.000 mennesker igennem deres nye jobsøgningskursus om året.

- Deraf regner vi med at kunne få halvdelen af dem i arbejde inden for et år. Men disse tal og vores kursus er vanvittigt skalerbart, så hvis vi eksempelvis ansætter flere til at hjælpe, så kan vi også få endnu flere igennem kurset, siger Louis Goldschmidt til OTOWN.

Folk kom i job inden for en måned

Det har taget Bridger lang tid om først at udvikle konceptet for slet ikke at snakke om at udforme indholdet, teste det på jobsøgende, venner og familie for senere at kunne tilpasse kurset og indholdet så perfekt som muligt.

Men allerede blandt deres første 30 tilmeldte kom 40% af dem i job inden for en måned efter at have været igennem kurset. Og gennem de første tre måneder med jobsøgningskurset, har Louis fået over 200 ledige i job.

- Vi har haft erfarne, nyuddannede, ledige og folk der bare gerne vil prøve noget andet igennem vores kursus, og naturligvis i alle aldre, forklarer Louis Goldschmidt.

Og når de siger i alle aldre, så mener de det. For den ældste der har været igennem, er en 62-årig dame, som efter at have været privatsekretær for en direktør gennem mange år søgte nyt job, efter direktøren var gået på pension. Og med hjælp fra Bridger kom hun i job på en arbejdsplads, hvor gennemsnitsalderen var under dobbelt så lav som hendes egen.

- Det første jeg gjorde, var at udfordre hende. Få hende til at skære ind til benet. Fjerne dårlige undskyldninger, fokusere på hvad hun ville, og hvad hun kunne. Ikke så lang tid efter kommer hun tilbage til os og fortæller, at hun har spillet på sin erfaring og ekspertise hos et ret ungt firma og har fået tilbudt det job, som hun søgte, fortæller Louis Goldschmidt og fortsætter:

- Og ikke nok med, at det generelt bare er superflot og rigtig friskt af hende, så trumfede hun samtalen fuldstændig ved at spørge; ”for hvem vil dog svine en gammel dame til?”, og det synes vi var mega sejt.

Vil gøre det anderledes og nemt

Selvom det har taget tæt på et halvt år at forme jobsøgningskurset, har det været tiden værd for Bridger. De har nemlig ønsket at skulle gøre det så nemt og overskueligt som muligt for de jobsøgende at komme igennem.

Selve kurset er adgang til en platform udgjort af forskellige moduler, der er fyldt ud med over 40 videoer, som Louis har filmet, som den jobsøgende har adgang til for evigt. Derudover tæller kurset CV-gennemgang, LinkedIn- og Facebook-kursus, personlige online møder og live Q&A hver anden uge.

Men udover alt det faglige, hvor man primært er sig selv og nogle gange er i kontakt med Louis, så har Bridger valgt at skabe et community for de jobsøgende.

- Her kan de dele erfaringer fra jobsøgninger, udnytte hinandens netværk, stille spørgsmål og støtte op om hinanden, fortæller Louis Goldschmidt til otown.dk.

- Hvis der er noget, vi har lært af de jobsøgende, så er det, at det kan være enormt ensomt at skulle sidde derhjemme og søge jobs, forbedre sine færdigheder og skrive LinkedIn-opslag. Så vi har valgt at samle alle dem, der kommer igennem vores forløb, så de ikke skal føle sig alene.

Det kan lyde som meget arbejde at skulle igennem, men i og med, at videoerne bare ligger på platformen, kan man tage kurset i præcis det tempo, som man har lyst til. På den måde kan den jobsøgende planlægge sin hverdag og uge efter, hvornår der er tid til at tage mødet og er ikke tvunget til at logge in hver dag kl. 9:30 og sidde foran skærmen til en form for undervisning i seks timer.

Bridger er derfor heller ikke bange for, at de jobsøgende får svært ved at nå igennem kurset ved siden af jobsøgningen og forløbet fra jobcentrene. Faktisk håber de, at deres kursus kan være noget, som jobcentrene gratis kan give til de jobsøgende.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
For knap en uge siden stod det nybyggede Teradyne hovedkvarter klar til at huse verdens førende robotvirksomheder Universal Robots og....