fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

Med brætspillet ”Slaget om Odense” vil Syne Frantsen bag gøre odenseanerne stolte af deres by - På samme tid tages der kærligt pis på byens lokale kendetegn og seværdigheder.

I brætspillet Slaget Om Odense, kan du eje Tinderbox, Albani og H.C. Andersens Hus, imens du udfører missioner i byen.

Fanget i farmorens sommerhus uden internet, blev Sune Frantsens kreativitet sparket igang, hvilket førte til idéen med at lave lokale brætspil der dyrker lokalkulturen - heriblandt den odenseanske.

I dag er brætspillet Slaget Om et landsdækkende initiativ, der skal dyrke skævhederne og karakteren i store såvel som små byer i Danmark.

Blanding af Monopoly og Risk

Brætspilsserien “Slaget om” er en blanding Monopoly og Risk. I Odense-versionen kan du eje og bygge huse og hoteller på klassiske odenseanske steder som Carlsens Kvarter, Langelinie, Storms Pakhus, Tinderbox m.m.

- Tanken var at lave noget, der var genkendeligt for odenseanere og stikker lidt til hverdagens taleemner i Odense. Du kan f.eks. trække et kort, som siger "Du har foreslået Odense Kommune at lave noget andet end H.C. Andersen turisme. Vent en omgang imens de makulerer dit forslag" eller du kan trække kort der laver sjov med den fynske dialægt: "Slå igen med terningerne. Hvorfor? Det ve' Jette.". Der bliver også gjort kærligt grin med letbanen i et kort, hvor du kan blive tildelt et nyt hus pga. støjgener eller risikere at køre langsommere pga. vejarbejde, lyder det fra Sune Frantsen, skaberen bag spillet.

Modsat Matador som ofte kan være en helaftensforestilling, så tager brætspillet Slaget om Odense ca. 1-2 timer at spille. Spillet er nemlig udstyret med missioner, som spillerne skal udføre for at vinde spillet.

Her kan man enten være OB-Fan, Fynsk Original eller H.C. Andersen turist. Alt indholdet i spillet kommer af et hav af odenseanske røverhistorier, som Sune har høstet fra dem, han betegner som byens mest hardcore odenseanere.

Et brætspil med vokseværk

Sune Frantsen bor selv i Odense. Han startede med at lave et brætspil om sin hjemby Nakskov, som tog pis på området og hvor man bl.a skulle modtage Kontanthjælp når man passerede Start. (Lolland er den kommune i landet med procentvis flest kontanthjælpsmodtagere, red.).

Sune er grafisk designer og har i mange år hjulpet organisationer og virksomheder med grafisk arbejde. Det var derfor hurtigt for at ham at lave spillepladen, som han har tegnet og designet fra bunden. Inden han så sig om, havde han produceret 3 brætspil – et om hjembyen Nakskov, Svendborg og Nørrebro – hvor han boede.

- Spillene blev udsolgt på under 5 dage. Jeg tænkte derfor, at det godt kunne blive større, lyder det fra Sune. Og så kom lockdown. Så fik man meget mere tid til at gå all in, fortæller han.

Og all in blev der gået. Da coronalockdown ramte landet sidste år, lavede Sune 8 nye spil herunder Slaget Om Odense. Sune lever i dag af lave og producere”Slaget om…”- brætspillene.

- Jeg kan godt lide at dyrke den lokale sjæl og få det ned i et brætspil. Det handler om at vække lokalpatriotismen ved at lave genkendelige ting folk kan grine af. Det er fedt, når folk dyrker det lokale og er stolte af eller kan se det genkendelige i hvor de kommer fra, afslutter Sune.

Udover ”Slaget om Odense” har Sune har lavet spil om Aalborg, Aarhus, Dahlgårds Tivoli, Esbjerg, Sønderjylland, Ærø, Svendborg, Nakskov, Amager og Nørrebro.

Se alle spillene her

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
For knap en uge siden stod det nybyggede Teradyne hovedkvarter klar til at huse verdens førende robotvirksomheder Universal Robots og....