fbpx
Skrevet af:
Otwn
Journalist på Otown

Alle elsker merit: Nyt studentermedie vil give de studerende en stemme

Del artikel:

De tre største studentermedier på SDU har slået sig sammen og forstærker deres fokus på at lave relaterbart indhold til universitetets studerende.

De fleste studerende kan formentlig nikke genkendende til, at det er fedt at få merit for noget. Det er i hvert fald det, de tænker på Syddanske Universitets nye studentermedie, MERIT.

Det er dog alligevel ikke helt nyt. Det er nemlig de tre gamle studentermedier, STAAL (radio, red.), BETON TV (video, red.) og RUST (artikler), som har slået sig sammen til ét stort medie med én samlet redaktion.

I spidsen står 24-årige Zakaria Najim, som læser medievidenskab. Han er på det sidste semester af sin bachelor og har et job ved siden af studiet på TV2. Men det er ikke nok for den unge videoentusiast. Nu er han også chefredaktør på den nye sammenslutning af medier på SDU.

- Jeg er hoppet med over på MERIT, fordi jeg elsker at lave videoer. Jeg elsker at være kreativ, som jeg fik lov til at være på BETON TV. Heldigvis er det noget, jeg kan få lov til at fortsætte med nu. Mediet er en form for legeplads, hvor jeg kan prøve en masse idéer af, som jeg går med, som jeg normalt ville mangle en platform til at dele det på, fortæller Zakaria Najim til OTOWN.

Vil levere relaterbart til de studerende

Lige nu består størstedelen af redaktionen af studerende fra det humanistiske fakultet, men Zakaria Najim tror på, at de har gode forudsætninger for at kunne levere indhold i alle former, som rammer den brede studentermasse.

- Vi vil gerne lave indhold, man kan relatere til som studerende ligegyldigt om man er 20 eller 50 år. Vores redaktionelle linje, som vi arbejder ud fra, siger at vi skal oplysende, relaterbare men også levende og fyldt med humor. Vi skal relevante og aktuelle, så vi holder konstant øje med, hvad der rør sig på SDU, om det er Institutdysten, Semesterstartsfesten, Årsfesten eller eksamensperioderne, forklarer chefredaktøren.

Kigger man på de medier, der er blevet samlet, er der masser af indhold, der er blevet produceret gennem tiden. Det er dog planen for den nye redaktion og deres frivillige at producere nyt indhold. Det betyder dog ikke, at de ikke kan drage inspiration fra det ældre indhold.

- Vi håber på at kunne producere noget nyt. For vi vil gerne vise, at vi er nye og ikke bare en samling af det, der plejede at være. Men dermed ikke sagt, at vi ikke kan udnytte noget af det gamle indhold. Hvis der eksempelvis er en video eller en artikel, vi synes om, kan vi prøve at arbejde videre med det og lave det på en anderledes og forhåbentlig også bedre måde end tidligere, siger Zakaria Najim.

Udover studielivet på universitetet, kommer MERIT også til at sætte fokus på det at være studerende i Odense. Overordnet set altså hele oplevelsen af studerende.

De studerende skal have en tydeligere stemme

Udover selv at skulle finde på indhold selv, så håber Zakaria Najim, at studentermediet kan få et godt hold af frivillige, der vil lave noget, som de brænder for. Derfor udvælger redaktionen blandt andet en række podcasts, der skal laves, forud for hvert semester. Her sender en masse studerende idéer til podcastprogrammer, som redaktionen udvælger en lang række af, som de vil hjælpe med at producere.

Dertil er studerende altid velkomne som frivillige kommunikatører til at hjælpe med videoproduktion, skrive artikler og andet relevant indhold. Her får de sparring af redaktørerne og adgang til det rette udstyr.

- Vi vil gerne arbejde kritisk, for vi vil være de studerendes stemme. Dertil hører det også, at vi vil give de studerende en stemme. Så har de en podcast, de gerne vil lave, eller har de idéer til andet indhold, som de tænker vil være spændende at have med, så tager vi altid imod med åbne arme. Vi har også plads og ressourcer til, at de selv kan få mulighed for at producere det, siger Zakaria Najim til OTOWN.dk.

Chefredaktøren lover samtidig, at der er masser af indhold på vej. Mediet er stadig nyt, så der er masser idéer, der ikke er ført ud i livet endnu. Og på trods af nedlukning, er der masser af events, som de i fremtiden vil dække tæt.

- Vi vil bare gerne afsted nu. Vi er alle enige om, hvad vi vil med mediet, nemlig at give folk noget at tale om, og at vi laver noget fedt indhold, som giver mening. Der er fuld kraft på ambitionerne, afslutter han.

Lige nu kan du hoppe ind på mediets Facebook-side og blive opdateret på indhold til- og fra de studerende på SDU.

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Til det nye efterårssemester kunne de studerende på journalistik på SDU i Odense vælge et nyt fag i klimajournalistik, for at øve sig i klimavinkler på forskellige emner.
 | 
Semesterstartsfesten afholdes igen i år af Syddanske Studerende, og de er klar på at gøre det større end nogensinde før med et stort to-dags program.
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.
artikel
 | 
Til det nye efterårssemester kunne de studerende på journalistik på SDU i Odense vælge et nyt fag i klimajournalistik, for at øve sig i klimavinkler på forskellige emner.