fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Otwn
Journalist på Otwn

Det kan være svært at opfinde noget helt nyt og få det ført ind på sygehusene, så nu forsøger Jeppe, Ajithan og Kristian at forbedre noget eksisterende.

Et af de store problemer i sundhedssektoren i dag er det gamle udstyr. Det bliver sjældent udskiftet eller optimeret. Blandt andet fordi, det er svært at få lov til at komme ind på markedet med nye produkter, der er sikre nok, fordi det kræver en masse tests og certificeringer.

På SDU har de dog gennem de sidste tre-fire år skudt en håndfuld virksomheder ud af deres startup-miljø via SDU RIO, som har haft fokus på udstyr til både praksis og undervisningen inden for sundhedssektoren. En af de virksomheder, er den som Kristian, Ajithan og Jeppe står bag. EchoVice.

- Jeg er uddannet læge og arbejder på hjertemedicinsk afdeling i Svendborg og forsker samtidig på OUH. Derudover er jeg vild med at få gode idéer og udvikle på nogle af de løsninger, vi allerede har. Det giver mig at kick at finde smarte og simple løsninger på komplekse problemstillinger. Derfor gik jeg til SDU for at høre, om de kendte nogle, der kunne hjælpe med mig at finde en løsning på et problem, fortæller Kristian Bach Laursen til otwn.

Fra BA-projekt til virksomhed

Udfordringen EchoVice søger at løse, skyldes de bevægelser, der sker ved spiserøret, lunger og hjertet, når man laver ultralydsbilleder af hjertet. Særligt ved udvalgte hjerteklapprocedure er dette en stor udfordring. Ultralydskameraet styres nemlig manuelt og skal gerne holdes stille, når det perfekte billede af hjerteklappen er fundet. EchoVice søger at gøre fremkaldelse af ultralydsbillederne nemmere ved at stabiliserer proben.

echovice jeppe, ajithan og kristian - otwn
Foto: EchoVice

Men det er stadig ikke en holdbar løsning, så derfor blev det problemstillingen for Ajithan Christian og Jeppe Olesens i deres bachelorprojekt på SDU i Odense.

- Vi begyndte derefter på at udvikle en løsning i samarbejde med Kristian. Da vi fandt en brugbar løsning, som flere klinikker også kunne se dem selv bruge, så begyndte vi at se på muligheden for at udvikle og måske sælge den, og deraf kom virksomheden EchoVice, fortæller Ajithan.

Produktet er helt basalt set en slags skruetvinge, der holder proben stabil i spiserøret, og som let kan placeres i munden på patienten for at stabilisere ultralydsproceduren gennem spiserøret og ned til hjertet for at forbedre billedkvaliteten og derfor gøre arbejdsgangen ved proceduren både nemmere og hurtigere.

Vil gerne skalere og finde flere løsninger

Hovedsageligt vil deres produkt reducere proceduretiden, hvilket kan betyde meget, når det kommer til operationer af den slags, hvor patienten også ligger i fuld narkose. Og da Danmark er en forholdsvis lille spiller på det store globale marked, håber holdet bag EchoVice på at kunne ekspandere til udenlandske markeder.

- Lige nu handler det om at have den rette evidens og dokumentation for sikkerheden og brugbarheden af produktet og så sikre vores plads på det danske marked. Men derefter vil vi gerne videre til udlandet, siger Ajithan.

Så nu handler det om at få testet og vist at EchoVice både er sikkert at bruge og få det introduceret i den kliniske hverdag.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
For knap en uge siden stod det nybyggede Teradyne hovedkvarter klar til at huse verdens førende robotvirksomheder Universal Robots og....