I morgen bliver Vestergade beriget med en ny restaurant. Folkene fra Restaurant Værdsat åbner nemlig ”en fræk lillesøster” ved navn Restaurant Vestergade. Menuen ved byens nye spisested er moderne, skandinavisk og til at betale. En forret, en hovedret og en dessert koster nemlig 215 kroner.
- Det er så fedt at lave en restaurant, hvor alle kan komme ud at spise godt uden, at man skal sætte over 500 kroner af per mand for en aften. Det bliver et sted, hvor maden også er til at betale for fx studerende, fortæller Benjamin Rosendal Mosskov, der til dagligt driver den populære smørrebrødsrestaurant Restaurant Værdsat i Kongensgade.
Sammen med Værdsat-teamet har han overtaget Vestergade 96B, der tidligere har huset restauranter som Bachhus og Baan Baan by Joy. Adressen bliver nu til en moderne skandinavisk restaurant i hjertet af Odense. Et sted, hvor du kan få gourmetoplevelser, der værdsætter dine smagsløg såvel som din pengepung.
Med ni retter på menukortet sammensætter du selv din egen menu, hvor tre retter koster 215 kroner. Menukortet er fyldt med gourmetoverraskelser, kokketryllerier og retter for enhver smag. Selvom restauranten først åbner på mandag, er den allerede utrolig populær. 200 mennesker har nemlig allerede bestilt bord til de første to uger.
Grønne retter og gourmet-overraskelser fra et legende køkken
Blåmuslinge-bisque (suppe), tatar, cæsar salat og panna cotta er blot fire ud af ni retter, som du kan vælge imellem på menukortet. Et menukort, som tilgodeser alle, fortæller Benjamin.
- Vi kender det. Syv personer skal ud at spise. Den ene er vegetar og den anden kan ikke lide fisk. Derfor vil vi altid have en grøn forret og en grøn hovedret på menuen. Til kødspiseren vil der være retter med fisk, gris, oksekød og fjerkræ. Der skal jo være lidt for enhver smag, siger han.
Selvom menukortet lige nu står plantet på bordene i sorte rammer, så ændrer retterne sig hele tiden efter kokkens humør og dynamik. Restauranten er nemlig fyldt med gourmetoverraskelser. Disse overraskelser bliver skabt i et køkken, som er legende, let og ligetil.
- Hvis vores kok Simon kigger ud af vinduet og spotter pærer på træerne, så skal gæsterne selvfølgelig have pæredessert. Opfinder han en asiatisk tun-ret, så smider vi den på menuen. Vi slår os ikke fast på koncepter og specielle vine. Menukortet indeholder retter, som kokken synes er fede at lave – og som gæsterne synes er fedt at spise, lyder det fra Benjamin, der fortæller, at restauranten kommer til at skifte menukort hver måned.
Men én ting er jo hvad Restaurant Vestergade skriver på menukortet. En anden ting er, hvad du som gæst kan forvente af retterne. Denne undring kan besvares med det faktum, at den nye restaurant beskrives som en ”fræk lillesøster” til Restaurant Værdsat. Dette betyder, at det er kokke fra Restaurant Værdsat, som svinger gryderne ved byens nye spisested.
Restaurant Værdsat er kendt for at være byens eksperimenterende smørrebrødssucces, hvor kokkene forkæler dine smagsløg med vilde smagskombinationer. Restaurant Værdsats evne til at trylle simple råvarer om til ren magi på din tallerken kommer du også til at opleve hos Restaurant Vestergade. Faktisk er kokkenes magiske evner årsagen til, at det overhovedet kan lade sig gøre at lave retter til den pris.
En magisk oplevelse
Med et trylleslag bliver blomkålen til en gourmet-ret, mens blåmuslingerne bliver tryllet om til en cremet bisque- suppe. Et par hindbær giver tataren nye højder, mens skolekridt fra Fazer- slikposerne gør ymeren til en isdessert.
Køkkenet hos Restaurant Vestergade er et magisk værksted. Her er kokken en troldmand, der tryller med sine potter og pander samt kreative talent. For alt hvad du kan få på menukortet er skabt af billige råvarer.
- Det behøves ikke at være foie gras, trøfler og kaviar for at være gourmet. Vi finder nogle friske billige råvarer, som vi gør skide spændende ved at give dem en masse kærlighed, siger han og fortsætter.
For os handler det om, at maden er en oplevelse, ligesom hvis du tager en tur i Tivoli eller tager ud på en rejse, fortæller Benjamin.
Og netop det at give odenseanerne en særlig madoplevelse er årsagen til, at han sammen med Værdsat har plantet Restaurant Vestergade midt i Odense.
Benjamin brænder nemlig for at skabe liv og gode oplevelser i byen. Og han har allerede etableret mange. Udover at stå bag Restaurant Værdsat og Restaurant Vestergade har han også lavet en smørrebrødsfestival i Odense, som bliver afholdt på Anarkist - Beer & Food Lab.
På tegnebrættet har han den nye fastfoodrestaurant JunkHouse, og sidst men ikke mindst har han netop indført en ny smørrebrødsmenu på Restaurant Dansk ved Pianobar.
Nu er der ikke smørrebrød på menukortet hos Restaurant Vestergade. Men fælles for festivalen og alle spisestederne er, at han og kokkene lægger vægt at give masser af kærlighed til friske råvarer.
Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer